söndag 21 februari 2010

Tom Kha Gai-soppa

Goder afton!

Sitter i sängen mätt och belåten efter en underbar middag med min kära Jeppsson =) Det blidde en thailändsk Tom Kha Gai-soppa, med kyckling och kokosmjölk.

4 port

2 stora kycklingfiléer (eller 3 om ni inte är studenter eller väldigt hungriga!)
2 burkar kokosmjölk
1/2-1 lime
2 kycklingbuljongtärningar
2 tomater
1 burk bambuskott
1/2 chili om så önskas (ta bort kärnorna om ni är klena som mig)
En liten klick samal oelek

* Koka upp kokosmjölken med buljong, lime, sambal oelek och finhackad chili.
* Skär kycklingen i strimlor/bitar i den storlek som önskas
* När kokosmjölken kokar, häll i kycklingbitarna och låt koka tills de är genomkokta
* Hacka tomaterna i bitar och häll i dessa och bambuskotten när kycklingen är kokt.
* Servera eventuellt med nudlar eller bröd om kolhydrater önskas =)
* Ät och njut! Mums!

Tom Kha Gai-soppa

2 kommentarer: