torsdag 1 april 2010

Jossan mumsiga müsli



Det bästa med egengjord müsli är att man får ha i absolut vad man vill, det här valde jag!

4 dl havregryn (alt 2 dl vanliga och 2 dl fiberberikade)
4 dl rågflingor
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön (pumpakärnor om man inte är student :P)
Russin och aprikoser (hakade i mindre bitar) efter behag
Lite vetekli om man har det hemma

"Såsen" - blandas i en separat bunke först
2 dl vatten
4 msk honung eller agave-sirap
1 msk rapsolja eller dylikt
1 msk kanel
(De 3 sista behöver absolut inte mätas upp i mått, blir bara ytterligare en mess, höfta istället, man dör inte av det! :P)

1. Sätt ungen på 200 grader.
2. Blanda all torra ingridienser i en skål.
3. Blanda ihop "såsen" och häll ned den i müsliblandningen.
4. Nyp med fördel ihop bladningen med fingertopparna, så det blir små fina "müslibollar".
5. Strö ut blandningen på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Rör om var 5:e minut för att få en jämn gyllenbrun färg

Låt svalna och njut sedan med mjölk, fil eller yoghurt!
Vill man ha den sötare är det bara att ösa på socker eller mer honung/sirap.. Det är ssv fördelen när man gör sin egen; att man får välja själv hur man vill ha den!

1 kommentar:

  1. Just det LISA! Man dör inte av att höfta lite :P haha ;)

    SvaraRadera