måndag 12 april 2010

Less..

Jag skulle ha varit och tränat i detta nu men fick ont i magen. Känner att det är hemlängtans-ont. Sakna-Stockholm-ont.

Är trött på mycket just nu. Är trött på stan och den förbannade snön som ligger kvar i meterhöga högar överallt. Är trött på att den marken som inte är snötäckt är en enda stor kladdig lervälling. Är trött på föreläsningar och pluggande trots att vi precis börjat med de nya kurserna. Är trött på att vara stressad. Är ännu tröttare på att jag är den som stressar mig. Är trött på att allt är norrländskt långsamt. Är ännu tröttare på att jag anpassar mig efter långsamheten. Är trött på att mitt knä gör så ont att jag börjar fundera på om något är pajko igen.

Funtar på att åka hem i slutet på april. Det är det eller tejpkurs. Det jag missar är en rel ovärd föreläsning i barnneurologi.

Jag vill ha sommar. Jag vill vara i STHLM. Jag vill gå ut från min lägenhet och hamna mitt i smeten, mitt i folkmassan, mitt i pulsen. Jag vill göra galna omkörningar på små gator för att tjäna nån minut. Jag vill åka tunnelbana. Jag vill få till och med få tillbaka känslan av irritation över en missad t-bana och frustrationen över att se att nästa kommer om 3 (!) minuter. 3 SL-minuter ska tilläggas. Jag vill gå morognpromenader i Årstaviken. Jag vill se yogautövare på solbryggorna. Jag vill möta gubben med collien, han som luftboxar var femte meter. Jag vill stanna på klipporna vid Tanto och stanna där så länge jag vill utan att känna att jag behöver gå nånstans. Jag vill stanna där och titta på kanotpaddlarna och ankorna. Jag vill se solen gå ner och sen rulla hemåt. Jag vill träffa allt folk. Jag vill luncha med C och G. Jag vill ha ost-vin-kex-handbollskvällar med Å. Jag vill kolla Youtube-klipp med K. Jag vill steppa med W.

Jag tror jag bara är för trött för att se allt bra här uppe. Jag är överlyckling och mer överlycklig över folket jag har här uppe. Ni gör att jag orkar när jag egentligen inte gör det.

Jag ska göra ugnsbakade äpplen. Med kanel. Och jag fick 6534:- i skatteåterbäring. Livet leker!

3 kommentarer:

  1. Bra med Norrland:
    Solen är uppe läääänge länge, men mest beror det på att den går upp tidigt när man ändå ligger och sover.
    Det är fint väder 8 dagar av 10.
    Du har din alldeles egna lghet. Du har mig runt hörnet. Du har allt annat runt hörnet som är bra att ha.
    Du slipper springa till tunnelbanan och bli arg för att du missat den, för här finns det inga tunnelbanor.
    Man kan ha snöbollskrig i snön, samt göra änglar och bygga snögubbar.
    Man slipper bli stressad av andra för alla är så fruktansvärt lååångsamma i norrland.

    Hoppas du kan åka hem snart, men jag vill ju att du ska gå tejpkursen också :P Puss pårej!

    SvaraRadera
  2. Halloj där! Det finns bra och dåliga dagar överallt eller hur? De finns i Stockholm också, jag lovar :). Jag såg mannen med collien i morse, han är häftig verkligen. Vet du vad jag såg i tidningen igår? Att nu har ni längre dagar i Lule än vad vi har i Stockholm. Den du! Men vi har tussilago, blåsippor, krokos, vintergäck och knoppar på en del träd, bl a kastanjerna i Siargatans allé. Underbart med vår, men den kommer till dig också. Roligt om du kommer hem men annars blir nog tejpningskursen också bra. Kram från Ume and the kurk (som just nu har minst tre gummivalpar!)

    SvaraRadera
  3. I know the feeling! Stockholm saknar dig också! Men du vet att vi kommer finnas kvar här när du har tid att hälsa på! Vi ska ingenstans, vi väntar på dig! Kramar

    SvaraRadera